Praktijk voor fysiotherapie
Header

VISIE

In 2009 heb ik, na 11 jaar werkervaring, een eenjarige cursus gevolgd aan de International Academy for Osteopathy. Hier maakte ik kennis met de visie van de osteopathie, waarbij het lichaam als een geheel van bewegende delen wordt beschouwd. Deze inzichten zijn onderdeel geworden van mijn fysiotherapeutische handelingen.

Alle onderdelen van het lichaam hebben, direct of indirect, invloed op elkaar. Dit kan zowel mechanisch en/of chemisch, als via zenuwbanen zijn.

Bij voorbeeld: een in het verleden verstuikte enkel met een verschuiving van het kuitbeen kan zorgen voor meer trek aan de hamstrings. Dit kan problemen geven bij sporten, of via het heupbeen pijn in de wervelkolom veroorzaken.

Dit soort belemmeringen kan het lichaam vaak prima omzeilen zonder dat er klachten optreden. Maar bij intensiever sporten of het verrichten van ongebruikelijke arbeid kunnen al langer bestaande beperkingen toch voor problemen gaan zorgen. Behandeling van gevolg én oorzaak levert dan het snelste en beste resultaat.

Beperkingen in de beweging van spieren, gewrichten en andere structuren geven elders in het lichaam eveneens belemmeringen in het functioneren. Verminderde bloedtoevoer, milde zenuwbeknelling of obstructie in het vervoeren van lichaamsvocht kunnen in de loop van jaren voor kwaliteitsvermindering van allerlei lichaamsweefsels zorgen.

Tijdens onderzoek en behandeling wordt er gekeken naar de pijnlijke spieren of gewrichten. Daarnaast wordt er gecontroleerd op belemmeringen in de natuurlijke beweging van andere structuren. Bij de intake worden daarom ook vragen gesteld die misschien niet direct met de lokatie van de klacht te maken hebben. Dat levert in de meeste gevallen extra informatie op. Tijdens de behandelingen wordt hier uitvoerig op ingegaan. Bel gerust en vrijblijvend voor meer informatie.

Vaak gaat het om een combinatie van factoren die uiteindelijk tot waarneembare klachten leiden.