Praktijk voor fysiotherapie
Header

CURSUS ‘LESS STRESS’

Last van pijn in je nek, prikkelbare darmen of slecht slapen bij drukte, of in de tentamenperiode? Of word je steeds vaker afgeleid door sociale media?

Wil je weten waarom je lichaam zo reageert op stress?

In vijf lessen maak je kennis met de wetenschap achter stressreacties, en leer je dit simpel toe te passen in je (studenten)leven.

Je oefent in een kleine groep (maximaal 8 deelnemers) een aantal ontspanningstechnieken waar je kennis meteen in de praktijk wordt gebracht. Je krijgt een handout om thuis de oefeningen goed te kunnen toepassen.

Na vijf lessen heb je de touwtjes zelf in handen. Wat past bij jou? Less stress!

  • Less 1: kennismaken, theoriesessie Fight or Flight en de eerste oefeningen
  • Less 2: ontspannen volgens Jacobson, geleide ontspanning volgens Schulz
  • Less 3: praktijksessie toepassing, ontspannen met ademhaling
  • Less 4: introductie mindfulness, mindfulness 1
  • Less 5: mindfulness 2 & 3, slaapyoga

De cursus wordt gegeven op een andere locatie: Marktstraat 19 (zijstraat van de Ossenmarkt), op dinsdagavond (18.00-19.00), en begint bij voldoende aanmeldingen. Betaling kan contant per less (15,00) of in een keer (70,00, contant of overmaken). Opgave kan via het mailformulier hiernaast. Vermeld bij ‘onderwerp’ dat je je opgeeft voor de cursus.

De theorie van Fight or Flight wordt gecombineerd met verschillende manieren om te ontspannen. Na 5 lessen weet je welke techniek het best bij je past.

Ik ben Patricia van Schaik, fysiotherapeut en sinds 2009 zelfstandig gevestigd aan de Nieuwe Boteringestraat. In mijn praktijk zie ik veel studenten en (jong)volwassenen met spanningsgerelateerde klachten. De uitleg over wat er bij ‘stress’ precies gebeurt maakt vaak een hoop duidelijk, en de praktische toepassing ervan vormt een belangrijk onderdeel van de behandeling. Dit is ook de opzet van deze cursus.